logo_vedor_wit.png
Vedor Online WebDesigner

Social Media in je Vedor Website

Steeds vaker zie je onderstaande icoontjes van Social Media platformen in verschillende groottes en op verschillende posities op een website.

(klikt u maar eens op een van de bovenstaand buttons)


Via Social Media kunt je jouw verhalen, kennis, boodschap, etc., delen met een groot sociaal netwerk. Op deze manier vergroot je het bezoekersaantal naar jouw website en creĆ«er je meer naamsbekendheid. 


Werking
Door te klikken op een van deze iconen kun je de bijbehorende website pagina doorgeven per e-mail, afdrukken of koppelen aan een van de vele Social Media platformen zoals Facebook en Linkedin.  

Zo  kun je dus ook deze pagina delen met jouw online sociale netwerk. 
Klik bijvoorbeeld op een van bovenstaande of onderstaande buttons als je deze uitlegpagina wilt delen jouw collega's, vrienden en familie. 

Share |


Zelf Social Media toevoegen aan je website. 

Bij de onderstaande uitleg zijn we uitgegaan dat je zelf van de betreffende Social Media een eigen account hebt aangemaakt. 

Vanuit de Vedor Editor kun je broncode toevoegen aan elke pagina. 
Je plaatst de cursor  in de pagina op de positie waar je een gadget, widget of functionaliteit  wilt toevoegen.  

Je kunt pictogrammen van elk afzonderlijk Social Media platform kiezen of je maakt de keuze voor bijvoorbeeld AddThis waarmee je gewenste buttons naar keus in een keer plaatst. 
- www.twitter.com/about/resources


Zelf aan de slag. 

Om zelf Social Media iconen op jouw website te plaatsen hoef je feitelijk alleen de beschikbaar gestelde code via de Vedor broncode toets in jouw website te plaatsen. 

Samengevat kun je via de bovengenoemde websites de broncode, ook wel 'embed code', kopieren en via de broncode knop van Vedor toevoegen aan uw website.  De code zorgt er dan zelf voor dat specifiek de pagina waarop de informatie staat wordt doorgestuurd of gekoppeld aan het gewenste Social Media onderdeel. 

Wij hebben dit per Social Media platform uitgewerkt binnen de Vedor Editor.
Maak je keuze voor specifieke uitleg:
Snel naar:

Werkt Social Media?

Jazeker! Je moet het alleen juist toepassen. Er zijn tal van specialisten die hier meer over kunnen vertellen. Wij richten ons hier op de vuistregels.

Als je met regelmaat een interessant en tegelijkertijd ook kort berichtje verstuurd waarbij je weet dat jouw volgers c.q. vrienden dit interessant vinden dan ondersteund dit je marketing.  

Veel gebruikte Social Media Nederland:

- Twitter
- Facebook
- Linkedin

Twitter

Bij Twitter stuurt je feitelijk kleine SMS berichten die alleen uw volgers kunnen lezen. Bij Twitter kan iedereen u volgen. De berichten zijn kort en bondig en indien voorzien van een hyperlink wordt deze vaak verkleind via de zogenoemde 'tiny-urls'. Bijvoorbeeld deze.; http://tinyurl.com/5ttkhzu 

Facebook

Bij Facebook verzamel je vrienden door ze uit te nodigen. Deze vrienden krijgen dan melding van jouw status updates bestaande uit tekst met eventueel foto's en hyperlinks. Formeel kun je alleen als prive persoon (van 12 jaar of ouder) aanmelden en Facebook controleert dit ook. Voor bedrijven kunnen bedrijvenpagina's aangemaakt worden. 

LinkedIn

Bij LinkedIn verzamel je eigenlijk ook vrienden. Deze worden echter meer benaderd als  zakelijke relaties omdat de nadruk hier meer licht op opleiding- en werkervaring. Ook de koppeling met zakelijke pagina's is hier verder uitgebreid dan bij Facebook. 

Ik zoek hulp bij: