Broncode voorbeeld; Externe URL opnemen

Het is met broncode ook mogelijk om bijvoorbeeld formulieren of fotoalbums op te nemen in je website op basis van andere software. Deze kun je op je eigen webserver plaatsen of elders onderbrengen en dan volledig opnemen in je eigen Vedor website.

Met deze uitleg kun je, onafhankelijk van Vedor, externe URL's opnemen als onderdeel van je Vedor website. Het voorbeeld laat zien hoe je dit doet met een webformulier van WuFoo. Via deze website kun je zelf formulieren bouwen. Het voorbeeldformulier is hier te vinden:

http://eigenformulier.wufoo.com/forms/mijn-eigen-formulier/

Het is nu de bedoeling om dit formulier als webpagina in zijn geheel op te nemen in de Vedor website. Hierdoor lijkt het formulier volledig in de website geïntegreerd. Dit kan niet alleen met formulieren, maar ook met gastenboeken, blogs, fotoalbums etc. Alles wat maar via een extern adres op te vragen is.

Het gaat daarbij niet om de broncode van de pagina, maar om het tonen van de gehele externe URL binnen een contentpagina van Vedor.

Als voorbeeld laten we een webformulier van Wufoo zien.

Ga hiervoor als volgt te werk:

1) Ga naar de desbetreffente contentpagina binnen de Vedor website waar je de externe URL wilt opnemen.

2) Plaats de cursor bovenin deze pagina of op de plek vanaf waar je de externe URL wilt laten zien.

3) Klik op de knop 'Broncode' in de Vedor Editor:broncode_knop.jpg

4) Maak gebruik van de hieronder vermelde code waarbij u alleen de URL vervangt door de correcte URL:

Code:

<iframe  frameborder="no" src="http://eigenformulier.wufoo.com/forms/mijn-eigen-formulier/"></iframe>

5) Klik nu op invoegen en op opslaan. Je kunt het resultaat nu bekijken buiten de Vedor Editor.

Het resultaat is dat het formulier als complete URL in je website is opgenomen:

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, hieronder staan er een paar:

Succes met het invoegen van je eigen externe URL!