logo_vedor_wit.png
Vedor Online WebDesigner

Broncode

Volledige controle over jouw webpagina.

Met behulp van deze functionaliteit wordt het mogelijk gemaakt om externe content van verschillende leveranciers in te voegen op een pagina binnen de Vedor Editor. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van films van YouTube of een kaart van Google Maps, uitleg hiervoor vind je in de Vedor Editor handleiding.

 

broncode_knop.jpg

 

 

 

De knop voor het invoegen van eigen broncode is in de Vedor Editor te vinden bij de 'Voeg in' knoppen.

Bij het gebruik van de broncode-knop zal de HTML broncode van de geselecteerde tekst (binnen een bewerkbaar deel van de website) worden weergegeven. Indien er geen tekst geselecteerd is wordt het dialoog met een leeg tekstvenster gestart.

 

Vaste broncode

Op het moment dat de broncode vast is, wordt de exacte broncode zoals deze is ingevoerd bewaard en getoond op de website. In deze mode is de inhoud van dit blok niet via de editor bewerkbaar, en als volledig blok te selecteren in de Vedor Editor. Op het moment dat het blok geselecteerd wordt kan de inhoud via het broncode dialoog aangepast worden.

 

Bewerkbare broncode

Op het moment dat de broncode bewerkbaar wordt gesteld krijgt de gebruiker een waarschuwing in beeld dat er beperkingen zijn aan de werking van deze mode. In deze mode kan de tekst met de Vedor Editor worden aangepast. De inhoud van de HTML broncode wordt behandeld alsof het een regulier onderdeel is van de pagina. Van sommige HTML elementen zoals afbeeldingen kan het formaat aangepast worden. Het is in deze mode niet mogelijk om het exacte HTML blok te selecteren en te bewerken, aangezien er geen onderscheid meer mogelijk is van reguliere content.

Voorbeelden

Ter illustratie van de mogelijkheden van de broncode functionaliteit zijn hier een aantal voorbeelden uitgewerkt:
>> Voorbeeld: YouTube film toevoegen

>> Voorbeeld: Externe URL (website van derden invoegen)

>> Voorbeeld: Viewbook (via externe URL)


broncode.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik zoek hulp bij: