Binnen de Vedor Designer is het mogelijk om in te stellen volgens welke W3C DocType standaard de website opgemaakt gaat worden. De keuze in DocType bepaalt op welke wijze de webbrowser de website zal weergeven - globaal gezien zijn dit "Quirks mode" en "Standards mode".

Er zijn vier keuzes beschikbaar voor de DocType instelling:

1. HTML 4.01 Transitional
  2. HTML 4.01 Strict
  3. HTML 5
  4. Quirks mode (geen DocType declaratie)

Een overzicht van een aantal belangrijke verschillen:

Quirks mode

Standards mode

HTML 4.01 Transitional of Quirks mode (geen DocType declaratie) HTML 4.01 Strict of HTML 5
Breedte/hoogte van een element wordt opgegeven inclusief marges binnen Marges binnen worden opgeteld op de breedte/hoogte van een element
Randen worden toegevoegd aan de binnenkant van het element Randen worden toegevoegd aan de buitenkant van het element
Gebruik van verouderde HTML elementen is toegestaan. Een aantal HTML elementen komen te vervallen. De Vedor editor maakt enkel gebruik van het Underline element die niet binnen deze standaard valt.
IFRAME element is toegestaan IFRAME element is niet toegestaan
Website-raamwerk in de Vedor Designer kan 'strekken' tot de onderkant van het scherm. Website-raamwerk is zo hoog als de inhoud of zo hoog als opgegeven.
Meer verschillen in weergave binnen verschillende browsers. Minder verschil in weergave binnen verschillende browsers (maar nog steeds niet identiek!)