E-mail

E-mailconfiguratie voor uw domein

De configuratie voor e-mail op uw domein is te vinden in het Vedor portaal onder de tab 'domeinen'.

Het is mogelijk dat u geen e-mail voor een domein kunt configureren, bijvoorbeeld wanneer u het domein al heeft opgezegd maar dit nog niet verwerkt is.
Indien configuratie mogelijk is, verschijnt het de e-mail link bij het domein in de bijbehorende kolom. Door deze link te volgen komt u in het e-mail configuratiescherm.

Snel naar:

E-mail adressen beheren

U vind het overzicht van e-mail adressen bij het bijbehorende domein in het Vedor Portaal, onder de optie 'e-mail'.

In het overzicht ziet u de reeds aangemaakte e-mail adressen. Hier heeft u de mogelijkheid om deze te bewerken of te verwijderen:

Overzicht van uw e-mail adressen in de Vedor Portal

Het is binnen het Vedor portaal mogelijk om 2 types e-mail adressen aan te maken, namelijk e-mail accounts en e-mail aliases. Een e-mail account is een normaal e-mail adres, waar de berichten opgehaald kunnen worden. Een e-mail alias functioneert als een doorgeefluik, waarbij alle inkomende e-mail op een bepaald adres wordt doorgestuurd naar het geconfigureerde adres.

Om een nieuw e-mail account aan te maken klikt u op de link 'nieuw'. U krijgt het volgende scherm te zien:

De user is het deel van het e-mailadres voor het apenstaart teken (@). Verder wordt u gevraagd een wachtwoord in te vullen voor dit e-mail account. Het wachtwoord moet voldoen aan een aantal veiligheidseisen. Voldoet het niet, krijgt u een foutmelding te zien. Om het account aan te maken klikt u op 'ok'.

E-mail doorsturen naar een ander adres (alias)

Voor een nieuwe e-mail alias gebruikt u de link 'nieuw alias'. Dit geeft een vergelijkbaar scherm als bij een normaal e-mail adres met daarbij de velden:

• localpart
    Dit is het deel van het aan te maken e-mail adres voor het @ teken
  • doorsturen naar
    Dit is het e-mail adres waar de binnenkomende e-mail naar moet worden doorgestuurd.

Let op: Aanpassingen aan de e-mailconfiguratie worden niet direct doorgevoerd. Het kan tot 20 minuten duren voordat de aanpassingen doorgevoerd zijn.

Voor het lezen van uw ingekomen e-mail kunt u gebruik maken van de Vedor webmail omgeving - u logt hier in met het volledige e-mail adres en het ingestelde wachtwoord.

Catch All instellingen

Mail die niet goed is geadresseerd zal worden teruggestuurd naar de afzender.
Wil je toch 'alle' overige mail, naast je ingestelde accounts, afvangen dan kun je dit instellen via een 'Catch All' instelling:

- maak een e-mail account aan voor het domein, met bijvoorbeeld 'catchall'  als user. deze accountgegevens gebruik je om de mail op te halen.

- maak een alias aan via een 'sterretje' ofwel  " *"  en laat deze doorverwijzen naar de user 'catchall

- nu wordt alle waarvoor de mail wordt doorgestuurd naar user catchall.

E-mail ophalen en versturen

Met Vedor kunt u uw eigen e-mail adressen beheren op uw eigen domein, maar voor het ophalen van e-mail met uw eigen e-mail programma's moet u de mailserver van Vedor zelf instellen. Net als bij uw internet provider moet u daarbij de account gegevens meesturen. Zie hieronder bij de Mailserver instellingen van Vedor:

Mailserver instellingen van Vedor:

Username:uw volledige e-mailadres. Bijvoorbeeld
piet@mijndomeinnaam.nl
Wachtwoord:het wachtwoord dat op het vedorportaal door u of uw Vedorverkoper is ingesteld. Dit wachtwoord kan nooit door Vedor of uw partner herleid worden. Bij verlies zal een nieuw wachtwoord worden aangemaakt
POP3 Server

:mail.vedor.com
(inkomende e-mail)
SMTP Server:Zie uitleg hiernaast!
Uw eigen uitgaande mailserver van de provider die uw aansluiting met het internet verzorgd. Als deze geen uitgaande SMTP server aanbied staan hieronder de SMTP server gegevens van Vedor

LET OP
Vroeger werd het versturen van e-mail meestal geregeld door de provider waar ook uw website gehost werd. Door groeiende beveiligings-maatregelen is het nu bijna overal zo dat u uw uitgaande e-mail moet versturen via de server van de provider waarmee u verbonden bent met het internet. Deze provider is bijna nooit meer de provider die ook uw website host. Vedor host alleen uw website en e-mail.

U moet dus altijd eerst proberen uw mail te versturen via de mailserver van uw internet provider.

Providers die internetverbindingen realiseren zijn vnl. Online (Wannadoo), HetNet, Vodafone, Telfort, Tele2, Ziggo, UPC, Planet Internet, etc. Kijk daarom zelf via welke service provider u met het internet verbonden bent en gebruik van deze provider de aangegeven uitgaande mail server.

Vedor bied als extra service ook een eigen uitgaande mailserver aan — gebruik deze alleen als u problemen heeft met de mailserver van uw internet provider. De Vedor mailserver kunt u benaderen met de volgende gegevens:

Naam:auth-smtp.vedor.com
Poort:587Mocht dit niet werken ivm firewalls, kan ook poort 25 of 26 gebruikt worden
Beveiligings-protocol:TLS

Dit wordt ook wel STARTTLS genoemd of 'beveiligde verbinding'

Uitgaande mailservers van bekende internetproviders

We hebben voor u een lijst gemaakt van de uitgaande mailservers van de meeste nederlandse providers. Deze lijst wordt door ons onregelmatig bijgehouden, dus kijk ook op de website van uw eigen provider voor actuele en aanvullende gegevens. Wij kunnen u geen hulp bieden bij problemen met het versturen van uw e-mail via mailservers van andere bedrijven, neem daarvoor contact op met uw internet provider.

ProviderUitgaande mailserverWebsite met uitleg

XS4ALL

HetNet

Ziggo

Online (Wannadoo)

Telfort

Tele2

Introweb

Planet Internet

:

:

:

:

:

:

:

:

:

smtp.xs4all.nl

mailhost.hetnet.nl

smtp.ziggo.nl

smtp.online.nl

smtp.telfort.nl

smtp.tele2.nl

smtp.introweb.nl

mail.planet.nl

XS4ALL

HetNet

Ziggo

Online

Telfort

Tele2

Introweb

Overige lijsten

•1
12Move: smtp.12move.nl

•A
A1: mail.a1.nl
A2000: smtp.a2000.nl
Acon: mail.acon.nl

•B
Bart: mail.bart.nl
Biscon: smtp.biscon.nl
Bos: mail.bos.nl
Box: mail.box.nl
Bit: smtp.bit.nl

•C
Capitol Online: mail.capitolonline.nl
Casema: mail.acon.nl
Castel: mail.bart.nl
Chello: smtp.chello.nl
Cistron: smtp.cistron.nl
Cobweb: mail.cobweb.nl
Compuserve Classic: smtp.compuserve.com
Compuserve 2000: smtp.cs.com
Compuserve: mail.compuserve.com
Concepts: mail.concepts.nl
Cuci: smtp.cuci.nl
Cybercomm: smtp.cybercomm.nl

•D
Dataweb: smtp.dataweb.nl
DDS: smtp.dds.nl
Demon: post.demon.nl

•E
Enternet: smtp.enternet.nl
Etrade: mail.username.etrade.nl
Euronet: smtp.euronet.nl
ExpressoWeb / Bart: mail.bart.nl

•F
Freeler: smtp.freeler.nl

•G
Gateway to Internet: mail.e-post.nl
GlobalXS: smtp.globalxs.nl

•H
HCCnet: smtp.hccnet.nl
Het Net: mailhost.hetnet.nl
Home: mail.home.nl

•I
IneterNLnet: smtp5.inter.NL.net
IAE: mail.iae.nl
IAF: mail.iaf.nl
IGR: mail.igr.nl
Inn: mail.inn.nl
IPR: mail.ipr.nl
Interbox: mail.box.nl
Interstroom: smtp.interstroom.nl
Introweb: smtp.introweb.nl
Internet plus bellen: mail.direct-adsl.nl

•K
Kabelfoon: smtp.kabelfoon.nl
KeyAccess: mail.keyaccess.nl
Knoware: smtp.knoware.nl
KPN: mail.direct-adsl.nl
KPN Internet plus bellen: mail.direct-adsl.nl

•L
Luna: smtp.luna.nl
Libertysurf: smtp.libertysurf.nl

•M
Macon: smtp.macon.nl
Miconnet: smtp.miconnet.nl
Multiweb: smtp.multiweb.nl
MyWeb: mail.username.myweb.nl

•N
Netland: smtp.netland.nl
NL net: smtp.nl.net
Noord Brabant Net: mail.concepts.nl

•O
OneTel Net: mail.onetelnet.nl

•P
Planet Internet: mail.planet.nl
Plex: mailhost.plex.nl

•Q
Quickonline: smtp.quickonline.nl

•R
Rapide: smtp.rapide.nl
RS Net: mail.rsnet.nl

•S
Scarlet: smtp.scarlet.nl
Solcon: mail.solcon.nl
Speedlinq: mail.domeinnaam.speedlinq.nl (waar domeinnaam uw domeinnaam bij speedlinq is)
Superweb: mail.superweb.nl
Support Net: smtp.supportnet.nl

•T
T-Mobile: smtp.gprs.t-mobile.nl
Talkline: smtp.talkline.nl
Tebenet: mail.tebenet.nl
Telebyte: smtp.telebyte.nl Tiscali: smtp.tiscali.nl
The Internet Plaza Tip: smtp.tip.nl
TMFweb: mail.username.tmfweb.nl

•U
UPC: smtp.a2000.nl
UUNet: smtp.nl.net
UwNet: smtp.uwnet.nl

•V
Vinden: smtp.vinden.nl
Versatel: relay.versatel.net

•W
Wanadoo: smtp.wanadoo.nl
West Brabant: Net mail.concepts.nl
Wirehub: smtp.wirehub.nl
Wish: smtp.wish.net
WorldAccess: mail.planet.nl
WorldOnline: smtp.worldonline.nl
WXS: mail.planet.nl

•X
Xs4all: smtp.xs4all.nl

•Z
ZeelandNet: mail.zeelandnet.nl
Zonnet: smtp.zonnet.nl

Spam filteren

Vedor gooit verdachte mail nooit weg. Het is namelijk mogelijk dat hier gewenste mail tussen zit. In plaats van het verwijderen zet de server de tekst 'SPAM' voor het onderwerp. Deze mail kan in de meeste e-mail clients, zoals Outlook en Thunderbird, worden onderschept en in ongewenste mail worden geplaatst.

Ga in Outlook 2007 naar:

• Extra / regels en waarschuwingen
  • Regel toevoegen
  • Berichten met bepaalde woorden in het onderwerp naar map verplaatsen
  • Selecteer "met specifieke tekst in onderwerp"
  • Bij stap 2 het woord "spam" invoeren
  • Verplaats naar ongewenste mail
  • Voltooien
  • Ga in Thunderbird naar:

• Tools / Message filters
    • Kies 'New'
    • Vul bij Filter name in: spam
    • Zet het filter:
      Subject, contains, spam
    • Geef de actie aan:
      Move message to, spam
    • Voltooien