logo_vedor_wit.png
Vedor Online WebDesigner

Backups

Zelf uw backup maken of terugzetten

border.png

Zo werkt het:

Vedor maakt iedere nacht een backup van al haar websites. De backup van uw eigen website(s) kunt u zelf terugplaatsen via onze wizard. Belangrijk om te weten is dat u kunt kiezen voor het terugzetten van alleen verwijderde of verdwenen onderdelen of dat u ook tekstuele ofwel content aanpassingen wilt terugzetten. 

Volg onderstaande stappen en maak daarbij uw keuzes:

STAP 1: Inloggen op http://portal.vedor.com
U kunt met uw eigen inlog gegevens inloggen op het Vedor portaal.

STAP 2: Een handmatige backup maken
Klik op de knop 'Backup terugzetten' zoals hieronder afgebeeld. 

backup_eindgebruiker_new.png

Er verschijnt een pop-up venster. Indien dit niet het geval is heeft u mogelijk 'pop-up' blokkers aanstaan. Zet deze dan uit voor de websites van vedor.nl.

Selecteer een backup door in de linker en eerste kolom uw project te selecteren. In de middelste kolom verschijnen de diverse backups gesorteerd op datum. In de rechter kolom vindt u extra toelichting en een belangrijke optie;

backup_wizard.png


LET OP!! Optie; Overschrijf nieuwe gegevens vanuit de backup
Als optie kunt u kiezen voor de optie "overschrijf nieuwe gegevens vanuit de backup".

Vinkt u deze optie NIET aan, dan blijven nieuwere gegevens, die na de backup in een bestaande pagina zijn gemaakt, wel bewaard. 
Dit is de standaard optie. Heeft u dus per ongeluk een pagina verwijderd en wilt u deze terug waarbij de tekstwijzigingen van na de backup datum mogen blijven bestaan? Dan kunt het beste het vinkje NIET aanvinken. 

Indien u deze optie WEL aanvinkt worden alle pagina's overschreven door de versie uit de backup van de genoemde datum. Dus ook de teksten en alle andere inhoud. Deze vink betreft dus het volledig terugzetten van de geselecteerde backup. 

backup_optie.png
Bijvoorbeeld:
U heeft de gehele ochtend uw website bijgewerkt. Tegen het middaguur wilt u pagina's verwijderen en u verwijderd per ongelijk de verkeerde of te veel pagina's. Zou u nu een backup van de afgelopen nacht terugzetten met het vinkje wel aan, dan zou u alle tekst wijzigingen van de afgelopen ochtend kwijt zijn.
Kiest u voor het terugzetten van de backup en u vinkt de optie NIET aan, dan krijgt u alle verwijderde items terug en blijft de meest recente inhoud bewaard. De teksten van die ochtend blijven dan gewoon staan. Twijfelt u over deze optie? Het is altijd aan te bevelen dat u belangrijke teksten ook op andere plekken bewaard. 

Heeft u grove fouten gemaakt, veel verwijderd of wilt u gewoon een vorige versie terug? Vink dan de optie WEL aan. U krijgt nu de gehele versie van de geselecteerde datum terug.

Kies en selecteer de gewenste backup en klik op 'importeer'. 
Uw backup wordt teruggezet. 

Tijdens het importeren ofwel terugzetten van de backup verschijnt onderstaand rapportvenster. Zodra de backup klaar is klikt u op OK om het venster te sluiten. 
U heeft nu uw backup teruggezet. 

backup_rapportage.png


Ik zoek hulp bij: