logo_vedor_wit.png
Vedor Online WebDesigner

Domeinen


Al uw domeinen binnen één oogopslag.

Domeinoverzicht

Het domeinoverzicht is binnen het portaal te vinden onder het tabje 'domeinen'. Dit overzicht toont al uw domeinen in een eenvoudig overzicht.

nieuw-domeinoverzicht.jpg

 

 

 

 

 

 

De velden zijn:

 • Domein: geeft aan welk domein het om gaat. Dit veld is tevens een link naar de opties voor dit domein (opzeggen, wegverhuizen).
 • Status: De status van het huidige domein. Mogelijke waardes: Nieuw, Actief, Verwijderd.
 • Configuratie: Geeft aan op welk project dit domein is geconfigureerd.  Dit veld is tevens een link naar het configuratiescherm van dit domein.
 • E-mail: Link naar de e-mailconfiguratie voor dit domein. Meer uitleg over deze functie is te vinden on op de pagina 'e-mail'.

 

Domein opzeggen

Bij het opzeggen van een domein wordt de domeinnaam weer vrijgegeven. Dit betekend dat het een andere partij vrij staat om dit domein als een nieuw domein te registreren. Voor het opzeggen van een .nl domein zijn er wegens administratieve redenen opzeggingsformulieren nodig. Deze formulieren zijn te vinden onder het tabje 'support' binnen het portaal. Om een domein op te zeggen onderneemt u de volgende stappen:

 1. Klik op het tabje domeinen in het Vedor portaal.
 2. Klik in het domeinoverzicht op het domein dat u wilt opzeggen.
 3. Klik op de knop 'domein opzeggen'.
 4. Vul het opzeggingsformulier in, en stuur deze op naar Vedor. Dit kan per post of per fax.
 5. De Vedor supportdesk neemt indien nodig contact met u op voor de benodigde vervolgstappen.

Domein wegverhuizen

Om een domeinnaam bij een andere provider onder te brengen kunt u een domein bij Vedor wegverhuizen. Hiervoor geldt een vergelijkbare procedure als het opzeggen van een domein. Ook hier zijn voor .nl domeinen wegens dezelfde administratieve redenen formulieren nodig. Deze formulieren zijn te vinden onder het tabje 'support' binnen het portaal. Om een domein weg te verhuizen neemt u de volgende stappen:

 1. Klik op het tabje 'domeinen' in het Vedor portaal
 2. Klik op het domeinoverzicht op het domein dat u wilt wegverhuizen.
 3. Klik op de knop 'domein wegverhuizen'.
 4. Vul het verhuizingsformulier in en stuur deze op naar Vedor. Dit kan per post of per fax zoals te vinden is bij de contactinformatie.
 5. De Vedor supportdesk neemt indien nodig contact met u op voor de benodigde vervolgstappen.

 

Nieuw Domein (domein aanvragen)

nieuwdomein.jpg

Voor het aanvragen van een nieuw domein is er binnen het tabblad 'domeinen' een knop 'Nieuw domein' beschikbaar.

 

Het aanklikken van deze knop geeft u een overzicht van de gegevens die Vedor nodig heeft om een domein voor u aan te vragen.

 

Indien de informatie al beschikbaar is worden de velden automatisch ingevuld met de gegevens van de klant.

 

Controleer deze gegevens zorgvuldig voordat u de aanvraag doet.

Na het invullen en versturen van bovenstaand formulier wordt gekeken of het domein al bestaat. Gaat het om een nieuw domein dan wordt u gevraagd de aanvraag te bevestigen. 

Wanneer het domein in gebruik is wordt dit vermeld en krijgt u de optie om deze te verhuizen. U kunt vervolgens het verhuistoken invoeren en eventueel extra DNS aanpassingen aanvragen. Bij het bevestigen van deze opties wordt de verhuizing in gang gezet. Het verhuistoken krijgt u van uw huidige domein registar.

In beide gevallen wordt de verhuizing direct administratief verwerkt. Het kan tot 48 uur duren voordat de aanvraag of verhuizing overal op het internet bekend is. Zodra onze servers het domein in de DNS servers vinden kunt u deze in het portaal koppelen aan een project. Na het aanvragen van het domein wordt de status van het domein op 'Aanvraag' of 'Verhuizingsaanvraag' gezet. Op het moment dat de aanvraag of verhuizing is afgerond zal de status op 'Actief' worden gezet. Het is aan te raden om het domein zo snel mogelijk te configureren, zodat bijvoorbeeld e-mailafhandeling goed blijft functioneren. Zodra de aanvraag afgerond is zal de nieuwe configuratie gelijk in werking treden.

Domeinconfiguratie

Binnen dit venster heeft u de mogelijkheid om een geregistreerde domeinnaam aan een van uw Vedor projecten te koppelen, of door te sturen naar een opgegeven (externe) URL.

Domein aan een Vedor project koppelen

 1. Selecteer binnen het portaal het tabblad 'domeinen'.
 2. Klik voor het betreffende domein op het veld 'configuratie'.
 3. Selecteer de optie 'Vedor project'
 4. Selecteer met de selectiebox het Vedor project waar dit domein aan gekoppeld moet worden.
 5. Klik op 'bewaar'.

Domein aan een externe URL koppelen

 1. Selecteer binnen het portaal het tabblad 'domeinen'.
 2. Klik voor het betreffende domein op het veld 'configuratie'.
 3. Selecteer de optie 'Doorsturen naar URL'.
 4. Vul in het veld 'URL' de externe URL in waar de domeinnaam naar moet wijzen, bijvoorbeeld http://www.vedor.nl
 5. Klik op 'bewaar'.

Extern domein aan een Vedor project koppelen

 1. Meld bij support@vedor.nl welk domein naar Vedor gaat verwijzen zodat er voorbereidingen gemaakt kunnen worden om het domein direct aan het Vedor project te koppelen. Let op: het koppelen van een project kan soms een aantal werkdagen in beslag nemen.
 2. Verwijs het externe domein via een CNAME naar production.vedor.com.
  Mocht een CNAME record door uw domein leverancier niet ingesteld kunnen worden kunt u ook de A en AAAA records opgeven. Deze zijn:
  A5.172.41.121
  AAAA2a00:d10:4002:1::121

 

 

 

 
 

 

 

Ik zoek hulp bij: