logo_vedor_wit.png
Vedor Online WebDesigner

eigenstijl_header.png

Vedor Online WebDesigner:

- STAP 1: Kies een website naam
- STAP 2: Kies een ontwerp
- STAP 3: Pas het ontwerp aan
- STAP 4: Publiceer en kies je wachtwoord
- STAP 5: Vul je website
- Een eigen identiteit, detail en websucces


Bekijk hieronder de eenvoudige stappen van de Vedor Online WebDesigner:

border.png

STAP 1; Kies een website naam

Kies uw website naam via  www.vedor.nl. De website naam wordt ook de naam van het projectadres. Deze kunt u later eenvoudig aan een eigen domeinnaam koppelen.

Wij vragen uw e-mail adres om u uw project- en accountgegevens te sturen.
Naast het e-mailadres wordt u ook gevraagd een wachtwoord in te voeren.  

Klik op START om door te gaan naar STAP 2; Kies een ontwerp


vedor_naam_website.png

Indien u wenst kunt u ook vooraf en direct uw domeinnaam reserveren.
Deze optie vindt u onder de start-knop. (Of klik hier om direct te reserveren)

border.png

STAP 2; Kies een ontwerp

Maak uw website op basis van een voorbeeld ontwerp dat u naar eigen inzicht kunt wijzigen. 
Gewoon proberen, u kunt niets kapot maken!

Kijk door een ontwerp heen! En bekijk de varianten!
Ontwerpen worden getoond in een bepaalde kleurstelling. 
Deze kunt u echter zelf veranderen waardoor het uiterlijk al aanzienlijk veranderd. 


vedor_tabbladen.pngKLEUREN
Stel ontelbare kleuren in via de 3 schuifbalken:

Kleurtoon; Verschuif de balken naar de gewenste kleur toe. Schuift u de balk bijvoorbeeld naar de kleur rood, dan wordt uw website 'roder'.  De ontwerpen zijn gemaakt op basis van kleurenschema's. U kunt dus niet één specifieke kleur veranderen. Alle kleuren veranderen mee. Op deze manier blijft het ontwerp in verband. Wilt u dit perse toch aanpassen dan kunt u de achtergrond afbeeldingen met een vaste kleur uploaden. 

Verzadiging; Maak de gekozen kleuren feller maken of laat deze overgaan naar grijstinten. 

Helderheid; Alle kleuren in de website worden helderder of donkerder met deze schuifbalk. 

vedor_kleurvariaties.png

De ontwerpen zijn gemaakt op basis van kleurenschema's die een onderlinge balans kennen. U kunt dus niet één specifieke kleur veranderen. Alle kleuren veranderen mee. Op deze manier blijft het ontwerp in verband terwijl u toch snel de kleur van de website kunt aanpassen aan uw eigen stijl. 

AFBEELDINGEN
Kies uit onze vrij te gebruiken bibliotheek of upload uw eigen afbeelding. Ons dialoog toont u alle aanpasbare afbeeldingen. Klik onderin op de afbeelding die u wilt aanpassen. Er worden u alternatieven aangeboden. 

Om een eigen afbeelding te uploaden klikt u op 'bestand uploaden' 


upload_afbeelding.png


TEKSTSTIJLEN
Wijzig uw lettertype en grootte via het tabblad tekststijlen. Standaard wijzigt u complete sets met lettertypen die door de ontwerpen zijn gedefinieerd. 


tekststijlen.png

border.png


Publiceer de website als u het resultaat wilt bekijken. U kunt eenvoudig weer terug om nieuwe wijzigingen en aanpassingen te maken. Bij het publiceren dient u akkoord te gaan met de gedeponeerde algemene voorwaarden van Vedor Nederland B.V. 


publiceren.png
[terug naar boven]

Na het publiceren van het gemaakte ontwerp wordt u gevraagd een wachtwoord te kiezen.
Dit wachtwoord wordt u om veiligheidsredenen NIET toegezonden. Medewerkers van Vedor kunnen dit wachtwoord niet achterhalen. Indien u het wachtwoord bent vergeten kunt u via onze 'wachtwoord vergeten' wizard een nieuw wachtwoord instellen. 


kies_wachtwoord.png


border.png

Stap 5; Vul je website

Na het publiceren verlaat u de Vedor Online WebDesigner en gaat u naar de Vedor Editor. 

Binnen de Vedor Editor kunt u knoppen toevoegen, teksten aanpassen, afbeeldingen uploaden, video embedden, etc. etc.  Een groot deel van uw eigen website identiteit wordt via het vullen (content) gerealiseerd. 


U start nu voor het eerst met de veelzijdige Vedor Editor. handleiding.jpeg

Wij bieden u een handleiding ter download aan maar hieronder alvast een aantal belangrijke tips!
Overzicht Vedor Editor:

vedor_editor.pngEchte WYSIWYG; Je ziet exact wat je doet
Plaats de muis of cursor in het veld waar u de tekst wilt veranderen en wijzig uw tekst en ook de opmaak van de tekst zoals u dat wilt. Bij de Vedor Editor ziet u direct wat u doet. Zoals u het invoert zo zal het ook op de website getoond worden. Indien gewenst kunt u boven in de menubalk de 'hulplijnen' uitzetten voor een nog meer exacte weergave. 

hulplijnen.png


Tekststijlen; Werk met structuur; Optimaliseer!

Zoals u nu wel heeft gemerkt werkt Vedor met gedefinieerde stijlen. Wij willen u direct op weg helpen met een website die voldoet aan de moderne eisen en ook vindbaar is in zoekmachines zoals Google, zonder dat u daarbij op techniek hoeft te letten.


Om elke afzonderlijke pagina van uw website vindbaar te maken dient u te werken met opmaakprofielen. Begin met een titel op elke pagina en geef daarom elke pagina slechts 1 maal een KOP 1 stijl. Pas de andere tekststijlen zoveel mogelijk en zo correct mogelijk toe. Werk niet met onnodige spaties of 'enters' .


De tekststijlen vindt u in het CONTEXT MENU aan de rechterkant;Context menu

Zodra u met uw muis klikt binnen uw website, toont het context menu aan de rechterkant de bijbehorende eigenschappen van de tekst of het object dat u heeft aangeklikt. 


Voegt u bijvoorbeeld een tabel in via het symbool boven in de balk; 

invoegen_tabel.png
Dan verschijnt in het context menu de instellingsmogelijkheden van een tabel ->

context_tekststijlen.png

context_tabel.png


Handleiding Vedor Editor:
(download pdf 4,2MB)


border.png

Een eigen identiteit, detail en websucces


Meer detail zelf aanpassen? Dat kan!
U wilt wellicht op onderdelen uw website in detail aanpassen dan de Vedor Online WebDesigner u standaard biedt. Binnen de Vedor Editor heeft u beschikking over de 'broncode' knop en kunt u de broncode per pagina veranderen om als zodanig alle stijlen tot in detail aan te passen of om eigen code toe te voegen. 

Deze knop is voor gevorderden en voordat u verdwaalt in de wereld van HTML en talloze andere programmeertalen willen wij u erop wijzen dat u beter eerst goed kunt nadenken over de inhoud van uw website en de standaard ontwerpen gebruikt om succes te boeken met uw website.

Concurrerende systemen verplichten elke nieuwe pagina opnieuw op te maken. Gebruik daarom de voordelen van Vedor en start snel met uw website. Hieronder wordt u door verwezen naar meer nuttige tips om succesvol met uw website te worden.

Wilt u toch graag een lettertype, kleur of iets anders aangepast in detail aangepast hebben. Stuurt u dan uw verzoek naar support@vedor.nl. Wij helpen u graag snel verder.


Websucces
Vaak zijn er hoge verwachtingen van een nieuwe website. Toch zal het even duren voordat uw website überhaupt gevonden wordt. Laat staan dat uw website direct door de juiste doelgroep gevonden wordt. 

Vedor benadrukt daarom dat er snel gestart kan worden met een website en dat de aandacht al snel kan gaan naar het optimaliseren van de website. De aandacht ligt daarbij op de inhoud ofwel 'content' van de website. 

Zodra u de juiste content heeft verwerkt kunt u toewerken naar 'conversie' ofwel het behalen van meetbare doelstellingen van uw website. 

Wij helpen u daarmee!

Klik hier voor het stappenplan en uitleg t.b.v. websucces.


Ik zoek hulp bij: